Ljudböcker i mobilen

Det enklaste sättet att lyssna på ljudböcker i mobilen är att streama ljudböcker. Det kräver att du har en mobil med Internetuppkoppling vilket de flesta smartphones har idag. Du kan också lyssna på ljudböckerna i mobilen även om du inte är uppkopplad mot Internet om du har laddat ned ljudböckerna innan. Då kallas det för att du lyssna offline, dvs. lyssnar på en fil som ligger lokalt på din telefon och inte streamas till din mobil. Fördelarna med att lyssna offline är att du slipper slösa på din surfmängd och kan lyssna även om du inte har någon uppkoppling. Nackdelen är att ljudboken tar plats på din mobils minne. Men å andra sidan kan du enkelt ta bort den från din mobil när du lyssnat färdigt.

Mobilens operativsystem för att använda apparna

Du måste ha en telefon med Apples operativsystem iOS eller en Androidtelefon för att kunna lyssna på ljudböckerna i mobilen. Det beror på att de appar som låter dig lyssna i mobilen främst finns endast för iOS och Android. Har du en Windows-telefon så har du tyvärr inte lika många alternativ. Vi hoppas och tror att det här kommer att ändras i framtiden. Men tills vidare rekomenderas alltså att införskaffa en iOS eller Android om du inte redan har det.

Du laddar ner apparna vid varje apps hemsida. När du har installerat appen kan du lyssna på ljudböcker direkt i din mobil.

Samma pris oavsett hur mycket du lyssnar

Du betalar samma pris oavsett hur många ljudböcker du lyssnar på varje månad. Om du är bekant med musiktjänsten Spotify så vet du vad det handlar om. De flesta apparna för ljudböcker använder sig nämligen av samma betalningsmodell. Månadspriset kan dock skilja sig åt mellan olika appar. Däremot har alla apparna för ljudböcker en sak gemensamt – du kan prova på apparna och lyssna helt gratis i 14 dagar. Här ser du nuvarande priser:

  • Nextory - 99 kr/månad för Bas eller 199 kr/månad för Premium
  • Mofibo - 129 kr/månad
  • Storytel - 169 kr/månad